Waarom zitten er omega 3 en 7 -vetzuren in de Body2Win supplementen

Waarom zitten er omega 3 en 7 -vetzuren in de Body2Win supplementen

Over weinig zaken is de wetenschap zo unaniem als over het belang van omega 3-vetzuren  voor onze gezondheid.

  • Het omega 3-vetzuur alfa-linoleenzuur (ALA) kunnen we niet zelf aanmaken en moeten we dus uit onze voeding halen.
  • Ons lichaam kan alfa-linoleenzuur wel omzetten in de 2 andere omega 3-vetzuren EPA en DHA. Dat gebeurt echter heel traag en in minieme hoeveelheden.

Er worden veel gezondheidsvoordelen toegewezen aan omega 3-vetzuren. Om hun werk goed te kunnen doen in het lichaam gebruiken ze bepaalde enzymen. Deze worden ook gebruikt door de omega 6-vetzuren. En hoewel deze laatste ook essentieel zijn voor onze gezondheid, nemen we er veel te veel van op. Zij blokkeren als het ware een beetje de goede werking van de omega-3 vetzuren.

Een ideale verhouding zou zijn 1/1. Met andere woorden evenveel omega-6 als omega-3. Volgens de hoge Gezondheidsraad zou een verhouding van 5/1 ook nog aanvaardbaar zijn. Maar onze Westerse voeding bevat 12 tot 15 keer zoveel omega 6-vetzuren. Een voorbeeld van omega 6-vetzuur is linolzuur.

Het heeft met andere woorden totaal geen zin om een supplement te kopen waarin ook nog eens extra omega 6-vetzuren inzitten.

Wat zijn goede bronnen van Omega 3-vetzuren?

Vooral in plantaardige oliën zoals koolzaadolie, lijnzaadolie, walnotenolie (en dus ook in walnoten zelf), tarwekiemolie en sojaolie. Verder vind je ze vooral in vette vis: zalm, makreel, haring, paling en in visolie.

En wat doen omega 7-vetzuren voor ons?

Aan de omega 7-vetzuren uit duindoornolie worden vele gezondheidsvoordelen toegeschreven. Belangrijk is dat ze bijdragen aan een mooie huid. En mooi afslanken, dat is toch wat we met z’n allen willen, niet?

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse