Waarom zijn eiwitten zo goed als je wilt afvallen?

Eiwitten zijn niet enkel uitstekende bouwstoffen voor onze spieren, ze zijn ook echte hongerstillers. Je kan zelfs in het bloed zien dat je hongerhormonen op een lager peil zijn en ook langer op een lager peil blijven, na een eiwitrijke maaltijd.

Bovendien verzadigen eiwitten beter. Je eet daarom minder, als je maaltijd vooral uit eiwitrijke voeding bestaat. Je lichaam verbruikt veel meer energie om een eiwitrijke voeding te verteren. Het zijn  namelijk heel ingewikkelde structuren. Dat maakt dat ze langer in je darmen blijven waardoor ze je een langer voldaan gevoel geven en je dus minder snel honger krijgt. En nog belangrijker voor jou: bij het Body2Win- dieet gaat het lichaam de vetreserve aanspreken als energiebron en dat geeft heel snel het resultaat dat je zoekt. Op je weegschaal en in je kledingmaat.

Moeten we dan vanaf nu alleen maar eiwitten eten? Neen. Dat zou heel erg ongezond zijn. Eiwitten verteren betekent ook dat je lichaam een hoop afvalstoffen moet verwerken zoals ureum. Die verwijder je via de nieren (urine). Een te hoog gehalte aan afvalstoffen kan ernstige schade toebrengen aan je nieren.

Het is daarom heel belangrijk dat je nooit zomaar een dieet volgt, zonder begeleiding van een professioneel team. Bij Body2Win ben je veilig. Het Body2Win team dat jou opvolgt, bestaat uit professioneel opgeleide mensen waaronder een arts, psycholoog en diëtisten. Elk voedingsplan wordt individueel opgesteld, afhankelijk van jouw gewicht, leeftijd, lengte en geslacht. Kortom, aangepast aan jouw behoefte. Bovendien vragen we om eerst langs je huisarts te gaan voor een attest, zodat je zeker bent dat dit dieet ook voor jou geschikt is.

Met het Body2Win concept verlies je makkelijk en snel gewicht, in alle vertrouwen.

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse