Waarom vallen mannen sneller af dan vrouwen?

Waarom vallen mannen sneller af dan vrouwen?

Vrouwen verbruiken gemiddeld zo’n 2000 calorieën per dag. Mannen 2400 calorieën. Hoe komt dat? Enerzijds omdat ze gemiddeld groter zijn en dus een groter lichaam moeten warm houden en voorzien van bloed en zuurstof. Het hart moet met andere woorden harder werken om het bloed door het lichaam te sturen.

Daarnaast is het zo dat mannen in verhouding veel meer spieren hebben dan vrouwen. En van spierweefsel is geweten dat het meer energie verbruikt dan vetweefsel. Zelfs in rust of als we slapen.

Vrouwen hebben bovendien meer last van hormoonschommelingen. En vrouwen weten hoe moeilijk het dan is om te weerstaan aan al die smakelijke voedingsmiddelen die ons altijd en overal omringen.

Wat kan vrouwen helpen om beter af te slanken?

Ga elke dag een beetje meer bewegen. Zo verbruik je meteen meer energie en verstevig je de spiermassa..

Ruim je voorraadkast op en geef al dat suiker- en vetrijk  voedsel weg aan je magere vriendinnen. Maak slimme boodschappenlijstjes zonder verleidelijke voedingswaren die het je moeilijk maken om vol te houden.

Geef jezelf een compliment voor zoveel goeds dat je voor jezelf doet en noteer op je motivatiekaart hoe geweldig je het hebt gedaan.

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse