Vermageren is goed voor je gezondheid.

Vermageren is goed voor je gezondheid.

Overgewicht verhoogt je kans om ziek te worden.

Of laten we het positief stellen: vermageren verhoogt de kans op een goede gezondheid. )

Overgewicht en obesitas wordt wel eens de ziekte van de 21e eeuw genoemd. Maar kan overgewicht nu echt zo’n kwaad voor onze gezondheid? Jazeker. Overgewicht en een zittende levensstijl spelen een grote rol in de ontwikkeling van diabetes type 2.  Geschat wordt dat in 2030 één Belg op tien diabetes type 2 zal hebben.

Hoe komt het dat we met z’n allen zwaarder worden? Dat is eenvoudig. Als je systematisch meer eet dan je verbruikt, word je te zwaar. En geef toe, tegenwoordig heeft zowat alles een afstandbediening. Bewegen is haast niet meer nodig. Het eten daarentegen is makkelijker bereikbaar en vaak ook calorierijker dan ooit.

Kom dus uit je zetel en doe er wat aan. Ga vandaag nog meer bewegen en start met Body2Win, als je nog niet bezig bent. Want tien procent van je gewicht verliezen, is een grote stap vooruit voor je gezondheid. Dat bewijzen de cijfers hieronder bron: http://www.maguza.be/dossiers/p/artikel-dossier/ontstaan-en-risicos-obesitas

  • Als een ernstig zwaarlijvig persoon 10 procent van zijn gewicht verliest, nemen de gezondheidsrisico’s met 25 procent af.
  • Als de BMI van een obees persoon daalt met 5 procent, daalt zijn risico op hart- en vaatziekten met pakweg 10 procent.
  • 61 procent van de gevallen van diabetes type 2, ook wel ouderdomsdiabetes genoemd, zijn een gevolg van zwaarlijvigheid. Bij galstenen gaat het om 30 procent, bij hart- en vaatziekten om 17 procent en bij borstkanker om 11 procent.
  • Mannen die op veertigjarige leeftijd aan obesitas lijden, leven gemiddeld vijf of zes jaar minder lang. Bij vrouwen is dat zelfs zeven jaar.

 

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse