Vandaag lichten we de pijler cognitieve coaching toe.

Het totaalprogramma van Body2Win is gebaseerd op 5 pijlers:

  • Cognitieve coaching: je leert nieuwe vaardigheden, om je dieet vol te houden en je gewicht te behouden.
  • Voedingsplan op maat. Een makkelijk voedingsplan in verschillende fases waarbij je toch lekker kan blijven eten, zonder honger.
  • Bewegingsadvies op maat: zodat je snel, maar ook mooi afslankt.
  • Medische ondersteuning: gezond en verantwoord afslanken, in overleg met je huisarts.
  • De Body2Win Analyser: je krijgt onze speciale weegschaal in bruikleen voor automatische gewichtsanalyse via het internet.

Maar wat houdt die eerste pijler, cognitieve coaching, precies in?

Meerdere studies tonen aan dat afslanken met enkel een voedingsplan, resultaat geeft op korte termijn maar zelden op lange termijn. Het bekende Jojo-effect.

Een voedingsplan alleen is niet voldoende. Je hebt ook bepaalde vaardigheden nodig om met de verleidingen rondom ons, om te gaan.  Met de Body2Win cognitieve coaching leer je elke dag nieuwe vaardigheden, die je leren denken zoals slanke mensen. Die je leren reageren op de voedingsprikkels rondom ons, zoals slanke mensen. Die je leren eten, zoals slanke mensen. Die je leren om slank te worden en te blijven.

Je kunt het vergelijken met piano leren spelen. Enkel een piano en wat partituren kopen, zal wel wat geluid uit de piano voortbrengen, maar niet zoals je het zou willen. Een coach (pianoleraar) kan je de muzieknoten leren lezen en je leren om de juiste toetsen aan te slaan. Natuurlijk is het belangrijk dat je het zelf ook wilt leren. Dat je de ingesteldheid hebt om te oefenen, elke dag opnieuw. Alleen dan wordt pianospelen gemakkelijk en prettig. Krijg je er plezier in.

Dat geldt ook voor het aanleren van nieuwe vaardigheden om af te slanken. En net als met pianospelen, zal het de ene dag beter lukken dan de andere. Zijn er moeilijke partituren en makkelijke. Je coach helpt je op de moeilijke momenten.

Kortom, als je je denken verandert, verander je ook je handelen. Met cognitieve coaching leer je hoe je ondermijnende gedachten, die je afslankresultaat in de weg staan, herkent en uitschakelt.

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse