Positief denken helpt.

Positief denken helpt.

Een positieve kijk op jezelf is een goede start om succesvol te zijn vandaag. Als je  positief denkt, dan ga  je ervan uit dat het zal lukken. Je vergroot daarmee de kans om je doel te bereiken. Denk je negatief, dan is de kans groot dat je de kans om slagen laat voorbij gaan. Je gedachten hebben invloed op je handelen en je emoties. Zij bepalen mede of je succesvol bent.

Stel, het ging gisteren minder dan je had gepland. Je hebt de regen gebruikt als excuus om toch niet te gaan wandelen.

Zeg dan niet : Het is verpest. Ik kan het niet! Het gaat me niet lukken om vol te houden.

Zeg wel: Voor een keertje kan het geen kwaad. Nu herpak ik me. Vanavond ga ik gewoon wat langer wandelen en hou me weer aan mijn planning. Ik weet wat ik wil bereiken.

Iedereen kent immers wel eens een moeilijk moment. En het is heel menselijk om er dan even de brui aan te willen geven. Want geef toe, afslanken is hard werken. Het vereist een flinke dosis doorzettingsvermogen.

Herken de valkuilen. Schrijf ze op. Zoek naar een oplossing. bijvoorbeeld: als het regent doe ik gewoon warme kleren aan. Of : Als het regent ga ik zwemmen. Schrijf het op je motivatiekaart.

Neem je motivatiekaart. Lees waarom jij die kilo’s kwijt wil. Want dat is belangrijk: wat jij zelf wilt bereiken. Jij beslist. Jij hebt het in de hand. Wat ben je bereid daarvoor te doen? Wal moet er veranderen? Hoe ga je dat doen?

Ben je al een paar kilo afgevallen? Visualiseer ze eens in pakjes boter. Een kilo, dat zijn vier pakjes boeter. Vijf kilo, zijn er twintig. Dat is toch mooi? En dat heb je zelf gedaan.  Sta niet toe dat de kilo’s er weer aankomen. Hou je nieuwe gezonde gewicht voor ogen want zij vormen de basis van je slankere leven.

Je kan het!

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse