Oefeningen voor tussendoor

Oefeningen voor tussendoor

Heb je geen tijd om meer te bewegen want je bent de hele dag op kantoor? Of moet je thuis blijven voor de kinderen? Geen excuus. Bewegen kan je overal. Bang dat je collega’s of kinderen gaan lachen? Vraag of ze mee doen. Vertel hoe goed het is voor je gezondheid om niet te lang te achter elkaar te zitten.

Als je zit dan kunnen je beenspieren minder goed het bloed in je bloedvaten omhoog stuwen. Ook de bloedwaarden zelf, zoals suiker en triglyceriden, worden merkelijk slechter. En iedereen wil toch lang jong en fit blijven.

Hier een paar leuke oefeningen die je overal kan doen.

  • Ga achter je stoel staan. Plooi een been naar achter. Breng de voet naar je billen. Druk je bekken naar voor. Houd het been waar je op staat lichtjes gebogen. De dijen moeten zich op gelijke hoogte bevinden. Tel tot acht en wissel van been.
  • Ga met je rug tegen de muur staan. Verplaats je voeten naar voor op een afstand gelijk aan de lengte van je bovenbenen. Zak voorzichtig naar beneden tot je benen een hoek van 90° maken. Blijf zitten zolang je kan. Niet langer.
  • Neem een evenwichtsbord (verkrijgbaar in elke sportwinkel en makkelijk mee te nemen) Balanceer met één voet op het evenwichtsbord. Zorg dat je bovenlichaam recht blijft. Probeer het daarna met de andere voet. En later met beide voeten.
  • Ga rechtstaan. Spreid de benen. Spring zijwaarts van het ene been op het andere. Zorg ervoor dat je knieën, licht gebogen zin als je de grond raakt en houd je bovenlichaam recht.
  • Neem twee kleine ballen mee. Plaats ze onder je voeten terwijl je aan je bureau zit en werk. Masseer de onderkant van je voeten met de ballen. Tijdens de pauzes kan je ook jongleren met de ballen. Wedden dat het aanstekelijk werkt?

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse