Metabool syndroom: echt niet onschuldig

Metabool syndroom: echt niet onschuldig

Een op twee Belgen heeft overgewicht. Vaak gaat dit gepaard met een hoge bloeddruk, slechte bloedwaarden zoals te hoog gehalte aan slechte vetten en suiker en vetophoping ter hoogte van de buik. Herken je al deze symptomen bij jezelf? Dan lijd je aan het metabool syndroom. Ga vandaag nog langs bij je huisarts!

Eén op vijf Belgen lijdt aan het metabool syndroom. Toch wordt de ernst van het probleem vaak onderschat. Je hoort nog al wat mensen zeggen dat ze een beetje suiker hebben of een buikje. Terwijl een beetje niet bestaat. Wie een hoge bloeddruk heeft beschadigt de vaatwanden. Wie teveel suiker heeft, heeft diabetes of maakt een hele grote kans om diabetes te ontwikkelen. Wie teveel weegt, heeft overgewicht.

Heb je het metabool syndroom, dan heb je een optelling van slechte waarden die elkaar nog versterken en je gezondheid ernstig in het gedrang brengen. Nochtans is het metabool syndroom vrij eenvoudig te behandelen. Een paar kilo vermageren en meer beweging in je leven geeft al snel een enorme verbetering van je bloedwaarden en verkleint de kans om diabetes en/of hart-en vaatziekten te ontwikkelen.

Ga vandaag nog naar je huisarts en laat je zorgvuldig begeleiden. Volg precies wat je arts je voorschrijft. En vraag een attest om te starten met het Body2Win Concept. Zo help je jezelf om gezonder en fit oud te worden. Doen!

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse