Met deze work-outs word je fit in no-time

3 makkelijke work-outs voor je bij thuis – mét effect!

Snelle, makkelijke work-outs met resultaat én fun-garantie? Met deze 3 tips zet je jezelf in beweging. Je doet ze waar je maar wilt, op je eigen tempo.

Als je zin hebt om te sporten, hoef je niet direct je bankkaart tevoorschijn te toveren voor dat dure fitnessabonnement. En je hebt géén last van vreemde blikken – zoals wanneer je stuntelend die trainingsmachine probeert te bedwingen, remember?

Gewoon die comfortabele broek aantrekken, even opwarmen en vooruit met de geit!

De beste oefening, dat ben je zelf

Halters, roeimachines en loopbanden hebben hun effect. Maar ze kosten heel wat en waar zou je ze zetten? Nee, dan kies je liever voor trainen met je eigen lichaamsgewicht. Véél efficiënter, goedkoper en leuker.

Plan je jouw training? Onthoud dan dat herhaling écht z’n vruchten afwerpt. Door je spieren steeds dezelfde oefening te laten uitvoeren, sterken ze aan en geven ze je lichaam z’n aantrekkelijke vorm.

Ook belangrijk: varieer. Hou het interessant en spannend. Verzamel een boekje vol oefeningen die je kan afwisselen zoals het jou past. Dat verhoogt je slaagkansen en geeft je doorzettingsvermogen een flinke boost.

En last but not least: wees creatief! Kijk rond je en je zal snel beseffen dat honderden dingen die je dagelijks gebruikt, perfect kunnen dienen als oefenmiddel.

Oefening 1: het wordt knap op de trap

Wist je dat één minuut traplopen al snel 10 calorieën verbrandt? Dat zijn er 600 per uur! Vergeet dus niet: die verleidelijke lift is de grootste vijand voor jouw work-out! En trappen zijn er overal: bij je thuis, op kantoor, in het winkelcentrum…

Ga voluit voor 30 x 30. Stel jezelf dit doel: na 30 dagen kan jij 30 keer de trap op- en afrennen. Elke dag doe je er één keertje bij. En voor je het weet sta je te blinken met je knap getrainde been- en buikspieren.

Oefening 2: hou jezelf aan het lijntje

Touwtjespringen hebben we ooit allemaal gedaan. Maar wist je dat dit kinderspel ontzettend intensief is en wonderen doet voor je lichaam? Je valt efficiënt af en stroomlijnt je lichaam op een leuke manier.

Zoals altijd geldt: hou rekening met je eigen grenzen. Ga dus niet van de eerste keer een uurtje touwtjespringen. Bouw rustig op – en kijk ondertussen je favoriete serie. Voor je het weet wordt bingewatchen op zaterdagavond omgetoverd in binge-jumpen. En wordt afvallen écht kinderspel.

Oefening 3: hef je beste beentje voor!

Tijd om je buikspieren, rugspieren én dijen eens flink onder handen te nemen. De Leg Raise haalt het maximum uit je thuis-work-out en tovert jouw core om tot een onweerstaanbaar pakketje.

Zó werkt het:

  • Ga op je rug liggen. Strek je benen uit en plaats ze tegen elkaar.
  • Leg je handen onder je billen en til je benen een paar centimeter in de lucht.
  • Hef allebei je benen tegelijk naar omhoog, tot je een hoek van 90° vormt ten opzichte van de grond.
  • Even vasthouden… zeker 3 seconden!
  • Laat ze héél rustig weer zakken. Het is deze fase van de oefening die het maximale resultaat garandeert.
  • Stop voor je de grond raakt en… herhaal!
  • Start met 3 herhalingen en bouw rustig op tot een set van 15. Die doe je drie keer na elkaar.

Voel jij het ook kriebelen om met plezier in beweging te komen? Body2win staat aan je zijde. Zo heeft ons programma alles om van jouw work-out het toppunt van je dag te maken. Ontdek onze programma’s!

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse