Melk, goed voor sterke botten?

Melk, goed voor sterke botten?

Calcium is de bouwsteen voor stevige botten en het is daarom nodig dat je voldoende calcium opneemt. Algemeen wordt aangenomen dat 800-1200 milligram per dag voldoende is voor een volwassen persoon.

Melk en melkproducten zijn het best bekend als grote aanbrengers van calcium. Ook al worden ze door populaire goeroes wel eens ten onrechte verguisd, ze leveren een waardevolle en goedkope bijdrage aan een gezonde voeding. Ze leveren immers behalve calcium, voedzame stoffen zoals hoogwaardige eiwitten of essentiële aminozuren, vitaminen van de B-groep, fosfor, magnesium, kalium en zink.

Maar wat als ik geen melk lust of verdraag? En hoe kom ik aan mijn calcium als ik geen melkproducten mag eten in de strikte fase van het Body2Win voedingsplan.

Wel, voor het Body2Win voedingsplan kan ik je al meteen gerust stellen. De Body2Win maaltijden zijn gemaakt met biologisch hoogwaardige eiwitten en bevatten per portie 250 mg calcium.

Daarnaast haal je calcium uit de vele groenten die je eet tijdens het afslankplan van Body2Win.  Vooral groene groenten bevatten calcium. Maar ook noten zijn goede calciumleveranciers. Let op: ze bevatten veel olie en dus veel calorieën.

Naast calcium heb je ook vitamine D nodig. Die zorgt voor de opname van calcium in je botmassa. Vitamine D zit in vette voedingsmiddelen maar wordt ook aangemaakt door de opname van zonlicht op je huid. Een kwartiertje per dag buiten wandelen is al voldoende.

En tenslotte, voldoende beweging. Niet zomaar gelijk welke beweging. Alleen beweging die druk uitoefent op je botten maakt ze sterker. Voorbeelden zijn tennis, springen maar ook gewoon flink doorstappen werkt prima. Weer een goede reden om meer te bewegen en minder te zitten.

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse