Leer nee zeggen tegen al dat lekkers

Leer nee zeggen tegen al dat lekkers

Vanaf morgen snoep ik niet meer!” Dit soort uitspraken maken we allemaal als we kilo’s kwijt willen. Maar hoe zorg je ervoor dat je het ook volhoudt?

De oermens hield al van zoet

Het zien van een verleidelijke taart, de geur of de gedachten aan frites kan al voldoende zijn om het water in de mond te krijgen. Suiker- en vetrijk voedsel zien of ruiken stuurt een hongersignaal uit naar het beloningscentrum in je hersenen en zet je aan om te eten. Het is een overlevingsmechanisme uit de oertijd, om te eten als er eten was en zo reserve aan te leggen tegen de barre wintertijd. We kunnen er eigenlijk niets aan doen. Of toch wel?

Onze tip: ruim je omgeving op.

Begin met al dat verleidelijke suiker- en vetrijk voedsel uit het zicht te leggen. Geef het aan de buurkinderen, of leg het in de hoogte kast, verstopt achter je servies.

Alleen al begrijpen hoe je lichaam werkt kan ons helpen om er anders mee om te gaan. Wordt een taart aangeboden en krijg je het water in de mond? Denk dan: dit is een normale reactie. Maar ik heb een doel, namelijk een gezond gewicht behalen. Ik heb vanmiddag goed gegeten en krijg vanavond weer eten. Ik heb die taart niet nodig. Ik heb geen echte honger.

Makkelijk? Niet in het begin. Maar het geeft je wel heel veel voldoening achteraf. Jezelf uitbundig feliciteren mag. Na een paar keer wordt het jouw goede gewoonte.

Goede gewoonten op het gebied van voeding (en beweging!!) maken afslanken en op gewicht blijven eenvoudiger. Je hoeft dan niet meer over iedere beslissing na te denken “zal ik het eten of niet?” en je bent beter gewapend tegen een omgeving die je altijd en overal verleidt met suiker- en vetrijk lekkers

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse