Koolhydraat-arm eten op het werk

Koolhydraat-arm eten op het werk

Je hebt gekozen voor het voedingsplan van het Body2Win concept. En dat is een goeie keuze. Want een voedingsplan waarbij de koolhydraten zeer sterk beperkt worden, zorgen ervoor dat je lichaam een echt vetverbrander wordt. Je vetreserve smelt weg en je verliest in de strikte fases wel tot 2 kg per week.

Maar… wat neem je dan mee naar het werk. Brood is in de strikte fase volledig uit den boze. Dus, even langs de bakker voor een broodje? Nee. Een wafel? Al zeker niet. Een frietje of een pizza? Allemaal boordevol snelle koolhydraten die je vetverbranding verhinderen. Niet doen dus, als je echt gezonder wil leven met minder kilo’s die wegen op je hart en je gewrichten.

Het is eigenlijk heel makkelijk. Tenminste als je een beetje op voorhand plant. Wat heb je nodig?

Een boodschappenlijst waarop je twee dingen noteert: groenten en nog eens groenten. In alle kleuren. Probeer vandaag eens een groente die je nog nooit hebt klaargemaakt. Bereid ze met een eetlepel olie (of een beetje boter), goed kruiden. Koud laten worden en morgen mee naar het werk.

Mag je al vlees of vis? Neem dan dat overschotje gebraad of rosbief mee. Of een hard gekookt ei. Koud met wat peper en zout smaakt altijd. Strooi daar wat verse peterselie, pijp-ajuin of andere versie kruiden bij. Njam.. smullen. Of varieer eens met vis. Wat denk je van de portieverpakkingen zalm, tonijn, of een andere (vette) vis. Mooi voor je huid en vol goeie vetzuren voor je hart.

Wedden dat je collega’s binnen de kortste tijd ook hun boterhammen achterwege laten en je volgen met een bord vol groenten. Wees de trendsetter en start vandaag.

Tip: gebruik de lunchtijd niet enkel om te eten. Reserveer een kwartiertje om je te ontspannen en nieuwe energie op te doen door even flink door te stappen.

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse