Kleine stapjes, groot resultaat

Kleine stapjes, groot resultaat

De hoofddocent bewegingswetenschappen aan de Universiteit Maastricht laat zijn studenten ieder half uur opstaan om de les vijf minuten staand te volgen. ‘Stuffen’ noemt hij dat, van STand Up For Fitness.

Hij is ervan overtuigd dat het gezonder is om elk half uur vijf minuten licht te bewegen, dan de hele dag te zitten op je werk en vervolgens een of twee keer per week naar de sportschool te gaan.

Wat kan jij doen om dagelijks wat meer beweging in je zittend leven te brengen?

  • Rechtstaand vergaderen. Heel wat bedrijven hebben vergaderlokaaltjes met hoge tafels, zonder stoelen.
  • Rondlopen terwijl je belt.
  • Rechtstaan telkens je baas naar je toe komt om iets te vragen. Je hebt als bijkomend voordeel dat je meteen op gelijke hoogte spreekt. En hij of zij vindt je misschien wel erg beleefd overkomen. :o)
  • Je vuilbakje ver van je werktafel zetten, zodat je moet rechtstaan om er iets in te gooien.
  • ‘s Middags steevast een korte wandeling inplannen na je lunch.
  • De was in kleine hoopjes wegdragen in plaats van een wasmand topvol te laden. En telkens je een hoopje wegdraagt herinner je jezelf aan de voordelen voor je gezondheid door te zeggen: “Joepie, weer meer beweging in mijn leven. Dat betekent sterkere spieren, meer zuurstof naar al mijn lichaamscellen, betere conditie, beter afslanken en slank blijven.”

Ken jij er nog meer? Deel ze met je coach en noteer ze op je motivatiekaart. Je voornemens neerschrijven helpt je om de goede voornemens ook uit te voeren.

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse