Veelgestelde vragen

Zit je na het lezen van de informatie op onze website nog met vragen? Misschien kan onderstaande lijst met veelgestelde vragen je dan wel op weg helpen.

Alles Gezondheid Opvolging Praktisch Voeding
Bewaar- en gebruiksvoorwaarden

De Body2Win maaltijden moeten droog bewaard worden. Na bereiding moeten ze gekoeld bewaard worden bij een temperatuur van max +7° en binnen de 24 uur geconsumeerd worden.

Hoe kan ik betalen?

Start je met een Body2Win programma, dan zal je kunnen betalen via domiciliëring (Twikey) of via credit card. Een eenmalige bestelling via de webshop kan je betalen met credit card of Bancontact.

Hoe kan ik mijn gewicht achteraf behouden?

Behoud een gezonde levensstijl en blijf bewegen. In het begin is dat niet altijd even gemakkelijk. Waarom? Je lichaam wil er alles aan doen om je terug op het oude gewicht te brengen, door je met een groot hongergevoel op te zadelen. Daarom is een stabilisatieperiode broodnodig.  Dankzij het Body2Win behoud programma kunnen we je de nodige tools aanleren om dit te bereiken. Tenslotte blijft Body2Win je levenslang gratis opvolgen in het behouden van je bereikte gewicht.

Hoe lang duurt mijn afslanktraject?

Het Body2Win-concept bestaat uit verschillende fases. Je begint met een voedingsplan dat voornamelijk bestaat uit Body2Win-maaltijden en gaat daarna stap voor stap steeds meer richting gewone, gezonde voeding. Welk Body2Win programma je volgt, hangt af van hoeveel gewicht je wil verliezen. Ook de duur van elke fase in het programma hangt af van het aantal kilo’s dat je wenst af te slanken en de snelheid waarmee je wil afslanken. Hier (link naar simulator) kan je berekenen hoe lang jouw traject zal duren en wanneer je je streefgewicht zal bereiken.

Hoe worden de boxen verstuurd? Wat moet ik doen om maaltijden te krijgen?

Als je aan de slag gaat met een van de drie Body2Win afslankprogramma’s, krijg je de eerste keer je startersbox en je Body2Win producten voor de eerste 2 weken toegestuurd. Je leveringen en betalingen gebeuren steeds om de 2 weken. Je kan vanaf de 2e levering zelf kiezen welke producten je wil ontvangen. Als je geen keuze maakt, krijg je een standaard pakket toegestuurd. Als je bestelt vanuit onze webshop, vindt de levering normaal plaats binnen de drie werkdagen.

Hoelang moet ik nog blijven opletten?

Enkel een gezonde voeding in een gezonde levensstijl met voldoende beweging zorgt ervoor dat je je hele leven je nieuwe gezonde gewicht zult behouden. Het Body2Win team helpt je hierbij met tips en aanmoediging. Zo krijg je er zin in en voor je het weet is deze nieuwe gezondere levensstijl je tweede natuur geworden.

Hoeveel kilo’s kan/mag ik vermageren?

Het totaal aantal kilo’s dat je kan vermageren hangt af van de verhouding van je lichaamsgewicht ten opzichte van je lichaamslengte (je BMI). Bij Body2Win streven we naar een gezond gewicht en focussen we op een resultaat dat ook op lange termijn houdbaar is. Een gezonde BMI ligt tussen de 20 en 25.

Je kiest echter zelf hoeveel je wil afvallen. Elke stap richting een gezond gewicht is een stap vooruit in je gezondheid. Body2Win hecht veel waarde aan gezondheid. Een streefgewicht met een BMI lager dan 20 is een te laag lichaamsgewicht. Dit nastreven is bij Body2Win niet mogelijk. De coaches zullen samen met jou het best realiseerbare gewicht bespreken en je naar dit gewichtsverlies begeleiden.

Hoeveel moet ik bewegen?

Bewegen is goed voor je lichaam en geest. Het helpt je zeker bij het afslanken, maar het zal ook andere voordelen bieden: je voelt je beter in je vel, je wordt er gelukkiger van, je zal meer energie hebben, je zal een betere nachtrust hebben, je voelt je fitter, je zal meer stressbestendig zijn, … Probeer het aantal beweegmomenten stap voor stap op te drijven.

Kan een lichaam functioneren door alleen proteïnen (eiwitten) te eten?

Neen. Ons lichaam heeft een gevarieerde voeding nodig om de nodige aanvoer van voedingsstoffen te garanderen. Ieder voedingsmiddel bevat andere levensnoodzakelijke voedingsstoffen die ons gezond en fit houden. Vetten leveren ons de bouwstenen voor de aanmaak van celmembranen en sommige hormonen binden de vetoplosbare vitamines en leveren de essentiële vetzuren uit de voeding.

Koolhydraatrijke voeding zoals brood, aardappelen en pasta leveren weer andere vitaminen, mineralen, energie en voedingsvezels. Voedsel rijk aan eiwitten zoals vlees, vis en eieren brengen noodzakelijke aminozuren aan die het lichaam nodig heeft voor de opbouw van belangrijke lichaamscellen zoals spieren en hormonen.

Daarom introducereert het Body2Win programma tijdens het afslanken geleidelijk verschillende voedingsmiddelen. Op die manier slank je initieel af en eindig je je traject met gebalanceerde voeding.

Kan ik ooit nog terug snoepen?

Gevarieerd eten blijft belangrijk, ook als je bent afgevallen. Als je na het afvallen oude eetgewoonten terug gaat oppikken gaat het zonder fout mis. Natuurlijk betekent dit niet dat snoepen nooit mag. Zolang je dit beperkt tot een uitzonderlijke traktatie. Zorg ervoor dat je per dag niet meer eet dan je lichaam nodig heeft. Een gezonde en gematigde voeding dankzij het Body2Win behoud programma aangeleerd en meer beweging in je leven zijn het beste middel om je streefgewicht te behouden.

Verlies ik spiermassa? En hoe kan ik dit voorkomen?

Dankzij het Body2Win programma neem je voldoende eiwitten (proteïnen) op via je voeding. Hierdoor zal het verlies aan spieren worden vermeden. Daarnaast is het belangrijk om veel te bewegen. Hiermee zal je je spieren versterken en ga je veel mooier afslanken. Zo blijft je spiermassa intact of kan ze zelfs toenemen.

Waarom koolhydraatarm eten?

Als je koolhydraatarm eet, worden de vetten als energiebron aangesproken. Met andere woorden, je verbrandt jee vetreserves om efficiënt af te slanken. Als je de fases van Body2Win doorloopt, bouwen we de inname van koolhydraten langzaam weer op tot een gezond eetpatroon. Om het afslanken te ondersteunen hebben wij een uniek productengamma op basis van Lagerstroemia. Dit is een plantenextract dat je helpt om je normale bloedsuikerspiegel te behouden.

Wanneer is Body2Win niet geschikt voor mij?

In het Yes2Dreaming programma wordt het aantal koolhydraten in de eerste fases sterk beperkt. Maar niet iedereen kan een strikt koolhydraatarm dieet volgen. Het programma is bijvoorbeeld niet geschikt voor personen met nierproblemen, hart- en vaatziekten, onstabiele diabetes, psychiatrische ziektes, kankertherapie, …

Dit is een lijst van contra-indicaties, waarbij je dus best geen koolhydraat-arm dieet volgt: electrolytenstoornissen, hypokaliemie, diabetes type 1, jicht, nierstenen, te hoog urinezuur, ernstig nier-lever-hartlijden, hartritmestoornissen, behandeling met digitalis, ernstige evolutie pathologie, aangeboren metabole afwijkingen, porfyrie, psychiatrische stoornissen, allergieën, borstvoeding, zwangerschap, …

We raden aan om bij de start van je programma (ook als je begint met Yes2Believing of Yes2Shining) altijd eerst even via de huisarts te gaan voor een bloedonderzoek. Zo ben je zeker dat het programma geschikt is voor jou. Ook bij gebruik van medicatie is het sterk aangeraden om je via de huisarts te laten opvolgen. Daarnaast wordt de dosis van sommige medicatie berekend op basis van je gewicht. Bij gewichtsverlies kan het dus zijn dat je dosis aangepast moet worden.

Mocht het medisch niet mogelijk zijn om het koolhydraatarm programma te volgen, dan heeft Body2Win hiervoor een aangepaste formule die minder strikt is.

Wat als ik allergisch ben aan bepaalde voedingsstoffen?

Voor elk product dat Body2Win ter beschikking stelt bestaat er een lijst van alle ingrediënten en worden de verplichte allergenen ook vermeld op het etiket. De diëtist van Body2Win kan je meer informatie geven over allergieën en de samenstelling van de Body2Win producten. Je kan ook het assortimentenboekje raadplegen voor meer informatie over de ingrediënten.

Wat is ketose?

Ketose is een proces dat ontstaat tijdens een koolhydraatarm eetpatroon. Wanneer de opname van koolhydraten in de voeding wordt beperkt,, schakelt het lichaam over naar een andere energiebron. Je vetten zullen omgezet worden in bruikbare energie. Het lichaam wordt met andere woorden een ‘vetverbrander’. Dit proces wordt ketose genoemd, omdat bij de verbranding van vetten, ketonen vrijkomen die worden uitgescheiden via de urine.

Wat met het jojo effect?

Na het afslanken volgt er een nog grotere uitdaging: je gewichtsverlies behouden. Oude eetgewoonten oppikken nadat je bent afgeslankt is een grote fout die velen maken. Gelukkig kan Body2Win je helpen door hierbij gebruik te maken van cognitieve coaching. Zo leer je hoe je anders kan omgaan met ondermijnende gedachten als: “ik kan dat echt niet weerstaan” of “het zal me vast toch niet lukken om af te slanken”. Je leert dus nieuwe vaardigheden om je nieuwe gezonde gewicht voor altijd te behouden.

Wie beslist of ik al dan niet kan starten?

Dat ben jij, eventueel in overleg met je huisarts. Het is ook belangrijk dat je je echt wilt inzetten. Niet alleen om goed af te slanken, maar vooral om elke dag te willen oefenen en te leren hoe je ondermijnende gedachten, die je afslankresultaat in de weg staan, herkent en uitschakelt. Alleen als je daar voor open staat, zal je je gewichtsverlies ook behouden op lange termijn.

Boek nu je gratis afslankanalyse