FAQ

Zit je na het lezen van de informatie op onze website nog met vragen over ons dieetconcept of over onze afslankcoaches? Misschien kan onderstaande lijst met veel gestelde vragen je wel op weg helpen.

BMI staat voor Body Mass Index en berekent de verhouding van je lichaamsgewicht ten opzichte van je lichaamslengte. Wil je meer lezen over de BMI of wil je zelf je BMI berekenen? Klik hier

Het totaal aantal kilo’s dat je kan vermageren hangt af van de verhouding van je lichaamsgewicht ten opzichte van je lichaamslengte (je BMI). Bij Body2Win streven we naar een gezond gewicht en focussen we op een resultaat dat ook op lange termijn houdbaar is. Een gezonde BMI ligt tussen de 20 en 25.

Je kiest echter zelf hoeveel je wil afvallen. Elke stap richting een gezond gewicht is een stap vooruit in je gezondheid. Body2Win hecht veel waarde aan gezondheid. Een streefgewicht met een BMI lager dan 20 is een te laag lichaamsgewicht. Dit nastreven is bij Body2Win niet mogelijk.

De coaches zullen samen met jou het best realiseerbare gewicht bespreken en je naar dit gewichtsverlies begeleiden.

Afslanken is voor veel mensen een uitdaging. Na het afslanken volgt er echter een nog grotere uitdaging: je gewichtsverlies behouden. Het is immers niet de bedoeling om elk jaar opnieuw een dieet te volgen.

Body2Win helpt je hierbij door gebruik te maken van cognitieve coaching. Via zowel de online leermodules, als de persoonlijke coaching leer je bijvoorbeeld hoe je anders kan omgaan met ondermijnende gedachten als “het is niet eerlijk dat ik dat niet mag eten” - “ik kan dat echt niet weerstaan” - “het zal me vast toch niet lukken om af te slanken”. Je leert nieuwe vaardigheden aan om af te slanken, en om je nieuwe gezonde gewicht voor altijd te behouden.

Het is net als piano leren spelen: je moet het zelf willen, en elke dag een beetje oefenen, tot je piano kan spelen zonder erover na te denken. Wij begeleiden je tot je denkt en handelt zoals een slank persoon, en voor altijd slank blijft.

Het Body2Win-concept bestaat uit verschillende fases. Je begint met een voedingsplan dat voornamelijk bestaat uit Body2Win-maaltijden, en gaat daarna stap voor stap steeds meer richting gewone, gezonde voeding. Aan het begin van je programma zul je samen met je coach een streefgewicht vastleggen. Je Body2Win coach kiest op basis van dit gewicht het afslankprogramma dat het best bij jou past. De duur van elke fase in het programma hangt af van het aantal kg dat je wenst af te slanken, en de snelheid waarop je wil afslanken. Hier kan je berekenen hoe lang jouw traject zal duren en wanneer je je streefgewicht zal bereiken.

Enkel tijdens de eerste fases van je programma worden koolhydraten beperkt. Daarna bouwen we de inname van koolhydraten weer op tot een gezond eetpatroon.

Tijdens de eerste fases worden koolhydraten beperkt omdat ons lichaam zijn energie het liefst haalt uit koolhydraten, omdat deze als energiebron het snelst en het gemakkelijkst beschikbaar zijn .

Tijdens een voeding die arm is aan koolhydraten, is het de bedoeling om de vetten als energiebron aan te spreken. Om met andere woorden de vetreserves te verbranden. Door geen koolhydraten te eten, moet de brandstof wel uit vet of eiwitten gehaald worden.

Liefst uit vetten, en niet uit eiwitten. Je spieren zijn immers opgebouwd uit eiwitten. Om de spiermassa te sparen, moet de voeding voldoende eiwitten aanbrengen. Voldoende, maar ook niet te veel. En daar zorgt je persoonlijke coach, een Body2Win diëtist en de arts voor. Zij berekenen op basis van je lichaamssamenstelling welke fase (en dus hoeveelheid eiwitten) het meest geschikt zijn voor jou.

Deze op maat aangepaste voeding zorgt ervoor dat de vetten worden verbrand. Uit vetten worden er ketonen aangemaakt die als energie kunnen worden gebruikt.

Het Body2Win concept bestaat uit afslankprogramma’s waarbij het aantal koolhydraten in de eerste fases sterk worden beperkt. Echter niet iedereen kan een strikt koolhydraatarm dieet volgen. Het programma is bijvoorbeeld niet geschikt voor personen met nierproblemen, hart- en vaatziekten, onstabiele diabetes, psychiatrische ziektes, kankertherapie etc…

Dit is een lijst van contra-indicaties, waarbij je dus best geen koolhydraat-arm dieet volgt:

Electrolytenstoornissen hypokaliemie Diabetes type 1 Jicht Nierstenen Te hoog urinezuur Ernstig nier-lever-hartlijden Hartritmestoornissen Behandeling met digitalis Ernstige evolutie pathologie Aangeboren metabole afwijkingen Porfyrie Psychiatrische stoornissen Allergieën Borstvoeding Zwangerschap

We raden aan om bij de start van je programma altijd eerst even via de huisarts te gaan voor een bloedonderzoek. Zo ben je zeker dat het programma geschikt is voor jou. Ook bij gebruik van medicatie is het sterk aangeraden om je via de huisarts te laten opvolgen. Daarnaast wordt de dosis van sommige medicatie berekend op basis van je gewicht. Bij gewichtsverlies kan het dus zijn dat je dosis aangepast moet worden.

Mocht het medisch niet mogelijk zijn om het koolhydraatarm programma te volgen, dan heeft Body2Win hiervoor een aangepaste formule die minder strikt is. Je coach zal dit samen met jou bespreken.

Iedereen die afvalt zal wat spiermassa verliezen. Je gaat immers minder wegen en de spieren worden minder belast. Daarom is het belangrijk om veel te bewegen. Hiermee zal je je spieren versterken en ga je veel mooier afslanken.

Daarnaast is het belangrijk dat je voldoende eiwitten (proteïnen) opneemt via de voeding. Hierdoor zal het verlies aan spieren wordt beperkt. Op basis van je weegresultaten en je persoonlijk contact met de coach wordt het voedingsplan voortdurend aangepast aan de behoefte van je lichaam op dat moment. Zo blijft je spiermassa intact of kan het zelfs toenemen.

Onze voeding bestaat onder meer uit eiwitten (proteïnen), vetten en koolhydraten. Tijdens de vertering worden de koolhydraten omgezet naar suiker waaronder glucose. Normaal is glucose de belangrijkste bron van energie voor onze lichaamscellen (spiercellen, hersencellen,..).

Wanneer de voeding minder dan 50 g koolhydraten per dag bevat, schakelt het lichaam over naar een andere energiebron. De lever zet de vetten (uit de voeding of uit de vetreserve) om in bruikbare energie, waarbij verschillende soorten ketonen worden gevormd. Het lichaam wordt met andere woorden een ‘vetverbrander’.

Sommige ketonen kunnen gebruikt worden als energie, andere worden verwijderd uit het bloed via de nieren (we plassen die gewoon uit) en via de ademhaling (wat de typische adem geeft).

Behoud een gezonde levensstijl en blijf bewegen. Klinkt eenvoudig, maar in het begin is dat niet altijd even gemakkelijk. Hoe komt dat?

Voor elke 2,5 kilo die je afvalt heeft je lichaam een week nodig om te wennen aan dit nieuwe gewicht. Het lichaam wil er alles aan doen om je terug op het oude gewicht te brengen, door je met een groot hongergevoel op te zadelen. Het is belangrijk om een zo lang mogelijke tijd te nemen om te stabiliseren.

Daarom is een stabilisatieperiode broodnodig. Body2Win blijft je levenslang gratis opvolgen in het behouden van je bereikte gewicht. De aangepaste voedings- en beweeggewoonten worden na een tijdje je tweede natuur, waardoor het behoud van het bereikte gewichtsverlies voor iedereen mogelijk is.

Kom je echter drie kilo (of meer) weer bij boven je streefgewicht dan zal de coach je vragen om opnieuw te starten met een striktere (betalende) fase, zodat je snel weer je nieuwe gezonde gewicht behaalt.

Body2Win is een concept dat steunt op vijf pijlers.

1. Cognitieve coaching waarbij je leert omgaan met de overdaad aan voeding rondom ons, om voor altijd slank te blijven.

2. Een individueel voedingsplan om optimaal vetten te verbranden en het spierweefsel te sparen.

3. Een aangepast bewegingsplan.

4. Medische opvolging door je eigen huisarts.

5. Een Body2Win analyser voor een dagelijkse gewichtsmeting en lichaamsanalyse.

Het Body2Win voedingsplan is zo opgesteld dat het zorgt voor optimale vetverbranding en behoud van het spierweefsel. Er worden enkel gezonde vetten gebruikt.

Door een doorgedreven persoonlijke begeleiding is het makkelijker om vol te houden tijdens en na het vermageren. Het is de meest efficiënte manier naar een gezond en lang leven.

Enkel een gezonde voeding in een gezonde levensstijl met voldoende beweging zorgt ervoor dat je je hele leven je nieuwe gezonde gewicht zult behouden. Het Body2Win team helpt je hierbij met tips en aanmoediging. Zo krijg je er zin in en voor je het weet is deze nieuwe gezondere levensstijl je tweede natuur geworden.

Gevarieerd eten blijft belangrijk, ook als je bent afgevallen. En snoepen mag best een keertje. Zolang je dit beperkt tot wat een snoepje zou moeten zijn: een uitzonderlijke traktatie in een beperkt volume.

Zorg ervoor dat je per dag niet meer eet dan je lichaam nodig heeft. Want het teveel stapel je meteen weer op als vetreserve.

Voor vrouwen betekent dit gemiddeld zo’n 2000 calorieën per dag en voor mannen gemiddeld 2500 calorieën per dag. Probeer dit aan te blijven houden en zorg dat je de grens niet te veel overschrijdt.

Een gezonde en gematigde voeding, aangeleerd door de body2win coaches en meer beweging in je leven zijn het beste middel om je streefgewicht te behouden.

Neen. Ons lichaam heeft een gevarieerde voeding nodig om de nodige aanvoer van voedingsstoffen te garanderen. Ieder voedingsmiddel bevat andere levensnoodzakelijke voedingsstoffen die ons gezond en fit houden.

Vetten leveren ons de bouwstenen voor de aanmaak van celmembranen en sommige hormonen, binden de vetoplosbare vitamines en leveren de essentiële vetzuren uit de voeding.

Koolhydraatrijke voeding zoals brood, aardappelen en pasta leveren weer andere vitaminen, mineralen, energie en voedingsvezels.

Voedsel, rijk aan eiwitten zoals vlees, vis, eieren brengen noodzakelijke aminozuren aan die het lichaam nodig heeft voor de opbouw van belangrijke lichaamscellen zoals spieren en hormonen.

Daarom introducereert het Body2Win dieet tijdens het afslanken geleidelijk aan verschillende voedingsmiddelen. Op die manier slank je initieel af, en eindig je je traject met gebalanceerde voeding.

Door dagelijks 30 minuten matig intensief te bewegen, verhoog je je energieverbruik en verstevig je spieren en botten. Deze 30 minuten mag je opsplitsen in 3 keer 10 minuten. Beter nog is om een uur per dag te bewegen. Dat zijn 15 000 stappen.

Matig intensief bewegen is voldoende. Dit wil zeggen dat je hartslag stijgt, maar je kan nog vlot praten tijdens het sporten. Voorbeelden hiervan zijn flink doorstappen, lopen aan een laag tempo, zwemmen en fietsen,...

Door ook af en toe een sessie krachttraining in te lassen neemt je spiermassa toe en spieren verbranden meer calorieën (energie) dan vetweefsel. Je ziet misschien niet meteen een verschil op de weegschaal, maar je buikomtrek vermindert en je gezondheid verbetert.

Probeer het aantal beweegmomenten stap voor stap op te drijven. Het is van belang je conditie langzaam op te bouwen om overbelasting en blessures te voorkomen.

Wanneer je ouder bent dan 35 en de laatste 10 jaar niet hebt gesport, kies je best voor een professionele begeleiding om correct en opbouwend aan de slag te gaan. Zo hou je het ook beter vol en voorkom je blessures.

De gezondheid van onze cliënten is voor ons zeer belangrijk. Ook al is het Body2Win voedingsplan veilig en betrouwbaar, er bestaan contra-indicaties, die je arts opspoort via de bloedanalyse. De analyses tonen aan of je nieren voldoende functioneren, of er misschien een vitaminetekort is of een ander gezondheidsprobleem.

Bij tekorten, allergieën en diabetes (type 2) kunnen we een aangepast voedingsplan bespreken. Bij nierproblemen mag je deelnemen mits een aangepast Body2Win voedingsplan.

De bloedanalyse is dus vooral nodig om jouw veiligheid en gezondheid te garanderen. Tijdens de consultatie bij je arts voor de bloedafname kan de arts ook aandacht geven aan andere mogelijke contra-indicaties om te starten met het Body2Win voedingsplan.

Dat ben jij, eventueel in overleg met je huisarts. Op basis van het bloedonderzoek en de vragenlijst die de coach afneemt, hebben we een goed idee van je gezondheidstoestand en je motivatie om echt het Body2Win concept voor 100% goed te volgen. Zijn die twee goed, dan kan je starten.

Is er een gezondheidsprobleem of merkt de coach dat er geen echte motivatie aanwezig is, dan kan de coach beslissen om je niet toe te laten. Het is belangrijk dat je je echt wilt inzetten. Niet alleen om goed af te slanken, maar vooral om elke dag te willen oefenen en te leren hoe je ondermijnende gedachten, die je afslankresultaat in de weg staan, herkent en uitschakelt. Alleen als je daar voor open staat, zal je je gewichtsverlies ook behouden op lange termijn.

Voor elk product dat Body2Win ter beschikking stelt bestaat er een lijst van alle ingrediënten en worden de verplichte allergenen ook vermeld op het etiket.

De diëtist van Body2Win kan je meer informatie geven over allergieën en de samenstelling van de Body2Win producten.

Afslanken doe je liefst niet tijdelijk, maar je wil je slanke lijn levenslang behouden. Daarom is het belangrijk dat je niet enkel je voeding aanpast, maar ook je visie op eten en diëten.

Bij Body2Win word je intensief begeleid door erkende diëtisten die je zulllen coachen (via telefoon of op afspraak) met tips en advies. Zij zal ervoor zorgen dat je anders leert omgaan met verleidingen, sociale situaties, enzovoort. Door voortdurende opvolging en persoonlijke bijsturing zal je niet enkel gemotiveerd blijven om af te slanken, maar ook gegarandeerd worden van een blijvend resultaat achteraf.

Klik hier voor meer info over het Best programma.

Start je met het Best programma, dan krijg je 2 boxen toegestuurd, met voldoende producten om 2 weken te koken. 2 weken later, krijg je de volgende 2, enzovoort.

De boxen worden geleverd aan het adres dat jij opgeeft bij het bestellen.

Start je met een Body2Win programma dan zal je kunnen betalen via domiciliëring (Twikey) of via credit card.

Een eenmalige bestelling via de webshop kan je betalen met credit card of Bancontact.

Afhankelijk van je behoefte en motivatie om af te slanken, kan je in één van de drie programma’s instappen.

Wil je vooral je gewicht onder controle krijgen, dan stap je in het ‘Good’ programma. Hierbij krijg je de digitale weegschaal en krijg je toegang tot de digitale tools waarmee je het overzicht bewaard en tips en advies krijgt voor een gezonde levensstijl. Dit kost 4.99 euro per week.

Wil je vooral gemotiveerd worden om af te slanken en gestuurd worden doorheen je afslankproces? Dan kies je voor het ‘Better’ programma. Je krijgt alles van het ‘Good’ programma, met daarbij wekelijkse coaching door een professionele diëtiste. Zij zal je bijstaan met advies en raad om zo te starten met afslanken. Dit kost 14.99 euro per week.

Wil je 100% garantie van resultaat? Je wil echt afslanken, je streefgewicht bereiken en je levensstijl aanpassen, dan kies je voor het ‘Best’ programma. Hierbij krijg je alle ondersteunende middelen uit het ‘Good’ programma, met de professionele coaching uit het ‘Better’ programma, en krijg je de Body2WinBox met maaltijden en recepten voor de hele week. Dit programma werkt gefaseerd en is wetenschappelijk opgesteld. Het biedt een garantie voor gewichtsverlies en is resultaatgericht. Met de lekkere recepten en producten van Body2Win ben je zeker van een gezonde levensstijl. Dit kost in de eerste fase 89 euro per week, en naarmate je afslankt, daalt de prijs tot 59 euro per week. In deze prijs zit alles inbegrepen, de digitale tools, de coaching en je maaltijden voor elke week.

De Body2Win maaltijden dienen droog bewaard te worden. Na bereiding moeten ze gekoeld bewaard worden bij een temperatuur van max +7° en binnen de 24 uur geconsumeerd worden.

Brood: Het Body2Win koolhydraatarm brood kan meerdere dagen op voorhand bereid worden. Indien het brood ingewikkeld in vershoudfolie in de koelkast bewaard wordt is het tot max 5 dagen houdbaar.

Zoet beleg: Het Body2Win zoet beleg dient binnen de 5 dagen geconsumeerd te worden.

Je hebt onze Q&A doorlopen, maar nog steeds geen antwoord op je vraag gevonden, contacteer ons dan met je specifieke vraag.