Druk, druk, druk…9 tips om slank te blijven op het werk.

Druk, druk, druk…9 tips om slank te blijven op het werk.

Of je nu de hele dag op de baan bent of op kantoor werkt of thuis voor de kinderen zorgt, we hebben het met z’n allen druk, druk, druk. Gevolg, je neemt de tijd niet om bewust te eten.

Hier volgen 9 tips om de valkuilen op het werk te herkennen en te omzeilen.

  1. Plan op voorhand wat je die dag gaat eten. Zo hoef je niet meer na te denken op het werk en is de verleiding om een snelle snack te halen, meteen een stuk kleiner.
  2. Plan op voorhand wanneer je die dag gaat eten. bv Na die vergadering neem ik een half uur de tijd om rustig te eten. Na het bezoek van die klant neem ik een half uur om rustig te eten….
  3. Ben je vaak onderweg. Plan dan de makkelijk mee te nemen Body2Win maaltijden in.
  4. Zorg dat je altijd handige groente-snacks in de buurt hebt, zoals schijfjes komkommer, kerstomaatjes, gemengde sla, ….
  5. Neem de tijd om te genieten van elke hap. Ook onderweg. Zo krijgt je lichaam de tijd om de verzadigingssignalen te herkennen en je een langer voldaan gevoel te geven.
  6. Troosthap? Een vervelende telefoon of een irriterende collega. Het gebeurt wel eens bij iedereen. Het doet velen – vaak onbewust- grijpen naar een calorierijke troostende snack. Uit ervaring weet je dat die troost maar even duurt en al snel plaats maakt voor spijt. Maak daarom van je werkomgeving een snoeploze zone.
  7. Uit eten met klanten? Vraag altijd een voorgerecht met veel groenten. Je lichaam krijgt door het volume in de maag een krachtig verzadigingssignaal en dat helpt om aan de verleidingen zoals het broodmandje te weerstaan. Kies eenvoudige gerechten zoals geroosterde vis of vlees zonder saus. Dan ben je meteen zeker dat er geen koolhydraten in de bereiding zitten. Laat de frietjes en de broodmand resoluut staan. Bespreek met je coach of één glaasje wijn al past in jouw voedingsplan.
  8. Wees een beetje ADHD. Wip uit die stoel zo vaak je kan. Huppel op de trap. Spring in het rond als je even de tijd hebt. Elke beweging is goed voor je gezondheid en je lijn.
  9. Geef jezelf elke dag een compliment als je mooi je planning hebt gevolgd. Besef hoe goed dit is voor je gezondheid en je gemoed. Bravo!! Goed gedaan. Ging het iets minder? Geen nood. Neem meteen contact op met je coach om opnieuw goed te starten.

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse