10 redenen waarom ‘flink doorstappen’ goed voor je is.

10 redenen waarom ‘flink doorstappen’ goed voor je is.

  1. Betere longfunctie: meer beweging zorgt voor grotere longinhoud en dus voor meer zuurstof.
  2. Sterkere hartspier: meer bewegen maakt je hartspier sterker waardoor het beter het (zuurstofrijk-)bloed door het lichaam kan pompen.
  3. Minder kans hart- en vaatziekten. meer bewegen zorgt ervoor dat er minder kans is om bloedklonters te vormen en daarmee de kans op een beroerte afneemt. Ook je bloeddruk en de slechte cholesterol dalen door meer te bewegen.
  4. Betere vertering: meer bewegen zorgt ervoor dat je spijsvertering beter werkt, je een betere stoelgang hebt waardoor afvalstoffen sneller verwijderd worden en het risico op darmkanker afneemt.
  5. De voedingsstoffen bereiken alle cellen: Door een betere spijsvertering worden alle voedingsstoffen goed opgenomen in het bloed. Door de sterkere hartspier komen al deze waardevolle voedingstoffen op de plaatsen waar ze moeten zijn en houden zo je lichaam jong en gezond.
  6. Sterke botten en spieren: flink doorstappen zorgt voor druk op de botten waardoor deze sterker worden en je osteoporose voorkomt op latere leeftijd.
  7. Stevige spieren: Ook de spieren worden sterker door flink te stappen. En dat heeft vele voordelen. Sterke spieren zorgen voor een beter evenwicht. Ze ondersteunen je rug en voorkomen of verhelpen je rugpijn. Spieren gebruiken bovendien meer energie dan vetweefsel, ook in rust en ze geven je een strakker uitzicht.
  8. Langer jong: flink bewegen in de buitenlucht zorgt voor een elastische huid en een gezonde huidskleur. Ook je immuunsysteem krikt er van op en houdt je fit en gezond.
  9. Spieren verbruiken 80% van je bloedsuiker: laat die spieren werken en houd je bloedsuikerwaarde onder controle.
  10. Minder stress, betere concentratie: flink stappen helpt om je hoofd helemaal leeg te maken, waardoor stress vermindert en je concentratie verbetert.

Deel dit artikel

Interessant voor jou?

Boek nu je gratis afslankanalyse